Goto content
Foto Antwerpen

Mevr. Ine Schops

De invloed van beperkte enkel dorsaal flexie op de anterieure tilt van het bekken

Preventie is een sleutelwoord geworden in onze medische wereld voor zowel dagelijks functioneren als op professioneel sportief vlak.  In de klinische praktijk zijn ganganalyse, spier functie testen, 2D- 3D analyses en draadloze sensoren een essentieel tool geworden voor het screenen naar blessure preventie. Het normale stappatroon wordt gewaarborgd door een optimale balans tussen kinematica en kinetica alsook een perfecte timing en waarde van de spatio-temporale parameters in de stijgende en dalende bewegingsketen. Zo is een normale range of motion van 10° enkel dorsaal flexie essentieel om dagelijkste te stappen en trappen te nemen. Een beperking resulteert in tal van compensatiemechanisme dat resulteert in het antalgische functioneren van het lichaam in de totale bewegingsketen. 

Login

Gebruikersnaam

Wachtwoord
Zuiderkroon Antwerpen

Contact: info@borginsole.com

Loopbaan 

Ine Schops is in 2011 afgestudeerd als bachelor in de podologie aan de Artevelde hogeschool te Gent.

Na een indrukwekkende stage in het Podologisch Centrum Paul BORGions werd haar onmiddellijk een job aangeboden. Sindsdien is Ine uitgegroeid tot de manager van het Podologisch centrum Paul BORGions te Rotselaar en Genk, waar ze zelf ook nog steeds biomechanische onderzoeken uitvoert bij  topsporters en kinderen.

Samen met Paul BORGions neemt ze de team-screenings en verslaggeving van verschillende elite voetbalclubs voor haar rekening ( KRC Genk, SK Lierse, OHL ).

In 2017 is Ine afgestudeerd als master in human movement sciences, omdat blijven bijscholen haar levensvisie is. Deze opleiding sluit passend aan bij haar functie als Biomechanical manager en researcher binnen BORGinsole.  Het heeft haar nog meer inzicht geven in het multidisciplinair behandelen van de stijgende en dalende bewegingsketens van het lichaam.

Vanuit deze competenties is Ine de geknipte persoon voor het uitschrijven en geven van opleidingen binnen het Biomechanisch Podologisch werkveld.

Ine is tevens gastdocent aan de Fontys hogeschool te Eindhoven voor de postbachelor opleiding Sport Podotherapie.  

Borginsole