Goto content
Foto Antwerpen

Dr. Stijn Quanten

De Hersenen als bewegingscentrum

Een wandeling doorheen het wetenschappelijke en functionele landschap voert ons mee naar de meest fundamentele invloeden vanuit het neurologisch systeem op hoe en waarom we bewegen. Zowel visuele, vestibulaire, cognitieve en neurologische zijpaden worden kort verkend, waarna wordt stilgestaan bij de impact van psychologische processen op de resulterende beweging.

Doorspekt met voorbeelden uit de sportwereld en met praktische inzichten hopen we de toehoorders warm te maken voor het verder verkennen van het samengaan tussen neurologie en bewegen.

Login

Gebruikersnaam

Wachtwoord
Zuiderkroon Antwerpen

Contact: info@borginsole.com

Loopbaan

Dr. functionele neurologie // Medisch consulent meerdere sportteams // Zaakvoerder Othor BVBA  (www.othor.be) // Zaakvoerder Be Your Best BVBA (www.koshine.be en www.mind-box.be

Vanuit een klassieke wetenschappelijke opleiding aan de Katholieke Universiteit Leuven en later de Vrije Universiteit Brussel, en na het behalen van een doctoraat voor onderzoek naar de impact van mentale processen op het menselijk functioneren en presteren, ging Dr. Stijn Quanten aan de slag in het befaamde Milanlab van AC Milaan waar hij onder de vleugels van Dr. Jean Pierre Meersseman en Dr. Bruno Demichelis zich verder kon ontwikkelen in de holistische karakteristieken van (top)prestaties.

Inmiddels is hij een referentie op vlak van mental health & performance en runt hij een groepspraktijk waar hij sporters en patienten op weg helpt naar een beter functioneren en presteren. Tevens heeft hij een (inter)nationaal klantenbestand opgebouwd binnen de sportwereld waar hij via innovatieve en verfrissende trainingen het reactievermogen, visueel vermogen, vormpijlbeheersing, mentale weerbaarheid, etc. van de sporters verbetert. Enkele van de teams in het klantenbestand zijn AC Milan, McLaren F1, PSV Eindhoven, Duitse voetbalbond, KRC Genk, Kim Clijsters Academie, …

Tenslotte is hij de ontwikkelaar van MyMindWorks, een revolutionaire online trainingsapplicatie waarmee je sporters van alle niveaus vanop afstand mentaal, visueel, vestibulair, cognitief en neurologisch kan begeleiden én trainen.

Borginsole